Брекзит Форевър - изложба

Брекзит Форевър!

02 декември 2019

Артгалерия НДК е домакин на забавната изложба „Брекзит форевър”, организирана от Съюз на българските художници (СБХ), секция „Карикатура”. Експозицията от над 40 произведения е вдъхновена от един от важните европейски въпроси – Брекзит, като всички желаещи могат да й се насладят до 10 декември между 11:00 и 18:00 часа при свободен вход.

Сред 15-те български имена, чиито карикатури ще могат да видят почитателите на това изкуство в НДК, са Ивайло Цветков, Димитър Атанасов, Майя Чолакова, Никола Георгиев-Каьо, Анатоли Станкулов и други.

Брекзит Форевър - изложбаКуратор на изложбата е Валери Александров. Освен творби на български автори в изложбата са бъдат включени и такива на артисти от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Всички те ще представят своята интерпретация по въпроса за бъдещето на Обединеното кралство след Брекзит.

Вотът на националния референдум във Великобритания, който подкрепи британското напускане на ЕС с 52% на 48% през 2016 г. постави Великобритания пред серия от вътрешнополитически и външнополитически предизвикателства. Последваха сложни преговори, свързани с условията на излизане на Великобритания от ЕС, които доведоха до трудно извоюване на сделка и до сериозна политическа криза в самата Великобритания.

Брекзит Форевър - изложба

Намерението на британския премиер Борис Джонсън да бъдат проведени предсрочни избори на 12 декември, ще се осъществи, а той от своя страна обещава сделката за Брекзит да бъде реализирана до Коледа. Дали това ще бъде пореден епизод от великобританската сага или този път Обединеното кралство наистина ще напусне Европейския съюз на фона на полюсните настроения на своите граждани?

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)