e8376989101b5e52bbfa5357bc0732f5

Брекзит щял да има оздравителен ефект върху ЕС, според военния минитър

26 юни 2016

Това, което се случи във Великобритания, ще има оздравителен ефект върху целия Европейски съюз, включително и към България. Мнението изрази в Търново военният министър Николай Ненчев.

„Резултатите са ясни, от два дни самите инициатори на референдума и тези, които застъпиха тезата, че Великобритания трябва да напусне ЕС, като че ли са твърде разколебани и объркани. Това ми дава много голямо основание да мисля, че това което се случи в Англия, ще бъде много силен и ясен знак към свободния и демократичен ЕС, т.е. ще събуди здравата мисъл и някак хората започнаха да осъзнават, че е много лесно да се говори популистки, но е много трудно да се поправят грешките на популистите“, каза Ненчев.

Според военния министър Брекзит няма нищо общо с НАТО. Той заяви, че на последната среща на военните министри английският му колега направил ясна и категорична заявката не само за заздравяване на НАТО като отбранителен съюз, но и за задълбочаване и по-добра интегрираност на страните членки.

Николай Ненчев участва в семинар на БЗНС в Търново по въпросите забъдещето на РБ и президентските избори.

„БЗНС настоява да продължи да се търси форма за съвместно явяване на президенските избори заедно с коалиционните партньори от ГЕРБ. Нека не си правим илюзии и да не си играем с огъня, нека да помислим за бъдещето на България. Никак не е без значение това, кой ще бъде следващият президент. Защото президентът формира както външната политика, така и политиката в областта на сигурността“, направи препратка с референдума във Великобритания Ненчев.

Ако няма воля за подобно коалиране, БЗНС настоява РБ да има самостоятелна кандидат президентска двойка. „На този етап не сме обсъждали възможността БЗНС да излъчи собствен кандидат, но ако се наложи имаме готовност и за това“, допълни Николай Ненчев.

Той каза, че вариант Цачева – Зеленогорски никога не бил коментиран, но всякакви опции са възможни.

Министърът на отбраната каза, че ще награди с грамоти и предметни награди шестимата водолази, които само преди дни помогнаха за откриване на телата на двете удавени в р. Янтра момчета от интерната в Търново.

снимка: hashtag-bg.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)