pexels-photo-688019

Британец празнува Коледа всеки ден от 24 години насам

27 декември 2017

В празничния ден след Коледа на милиони британци вече им е втръснало от традиционните блюда и песни. За техен сънародник обаче празникът продължава всеки ден от 24 години, пише в. „Дейли стар“. На трапезата на Анди Парк, наричан Господин Коледа, днес, както и през всеки друг ден от годината, ще присъства неизменната пуйка. 54-годишният Парк от Мелкшам се наслаждава на любимото си коледно угощение от 1993 г. Британецът смята, че за празничната си привичка вече е изхарчил над един милион лири, съобщи БТА.

В интервю за изданието Господин Коледа споделя, че не би променил навика си за нищо на света. Анди Парк е нарушавал традицията си само веднъж – през 2015 г. по молба на дъщеря си. На празничния 26 декември той сваля коледната украса и решава да не яде пуйка. До средата на януари следващата година Господин Коледа вече се е върнал към обичайната си практика. За разлика от сънародниците си, на които по това време на годината вече им е дошло до гуша и от характерните за сезона песни, Анди Парк не крие, не може да се насити на коледните хитове на Марая Кери, „Поугс“ и „Слейд“. Освен че хапва традиционните за Коледа блюда, Парк всеки ден си изпраща коледни картички и подаръци.

И въпреки че е похарчил внушителна сума за всекидневното честване на Коледа в продължение на 24 години, Анди Парк смята, че съвременният празник е станал твърде комерсиален. „В наши дни родителите пръскат луди пари за Коледа, защото презадоволените деца искат все повече и повече. Навремето аз си пожелавах само това, което майка ми и баща ми можеха да си позволят“, казва той.

снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)