Гей брошура Любов без последствия

Брошури, образоващи за гей любовта скандализираха родните училища

28 февруари 2019

Огромен скандал се развихри между образователните институции, след като в училищата изненадващо се появиха… брошури за сексуално ограмотяване на младежда с хомосексуална насоченост. На снимка, приложена към тях, стоят двама млади мъже, демонстриращи интимна близост.

Брошурите са издадено от Здравното министерство и са разпространени от РЗИ Ямбол и носят името „Любов без последствия“, като ограмотяват учениците за болести, предавани по полов път. Докато учителите се усетят, богато илюстрованите издания са достигнали до деца на 14-15-годишна възраст, които от своя страна са ги разпространили сред съучениците си. Едно от „пострадалите“ училища е Езиковата гимназия в Ямбол.

"Брошурите били предназначени за кабинети за безплатни консултации, не за училища", заяви здравният министър Кирил Ананиев.

„Брошурите били за кабинети за безплатни консултации, не за училища“, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

„Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път…..Има девет бройки, които не с раздавани и не са били при учениците“, обясни Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците. Реакцията обаче се оказа твърде закъсняла, а ръководителите на училищата се оправдаха, че не носят вина, тъй като въпросните материали са издадени именно от Здравното министерство и това било достатъчна причина да не се запознават отблизо със съдържанието им, преди да ги дадат на децата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)