dachshund-1519374_960_720

Броят кучетата в София, 693 осиновени за година

11 февруари 2018

През януари 50 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са били осиновени, съобщи директорът на ОП „Екоравновесие“ Веселин Асенов. Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета.

През март ще бъде проведена заедно с доброволци отново кампанията „Подари си приятел“ в Ринг Мол София. Именно там гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят. Кампанията е започнала през миналата година и освен в мола, кучета са били представени в градинката „Заимов“ и на Женския пазар, както и по време на фестивалите “ София диша“ и „Живей активно“.

През 2017 година са осиновени общо 693 кучета. През януари са били кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им.

„За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета“, заяви Веселин Асенов и посочи като пример предадена за отглеждане в приюта майка-питбул с малките й.

В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. Доброволно от собствениците, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци през януари са предадени 9 кучета.

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация, информираха от Столична община. През тази пролет ще бъде извършено преброяване на бездомните кучета. Преброяването е възложено на екипите на фондация „Четири лапи“. Последното преброяване е било правено през 2015 година.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)