tasty-bruscetti-photo121

Брускети от Помпей

23 юни 2018

Днес виртуалните пътешествия ни отвеждат в забравения град Помпей. След разходка из замрялото величие на града, засипан от вулкана Везувий, време е да похапнем нещо традиционно за района – брускети. Ето как да си ги приготвите и сами:
23517748_10155218522277532_2571362746056851273_n

На разходка из Помпей

домати – 4 – 5 средно големи, обелени
зехтин – 75 мл
балсамов оцет – 3 с.л.
босилек – 2 с.л. пресен, нарязан или 1/2 ч.л. сушен
черен пипер – шипка
франзела – 1 бр. или една чабата
чесън – 4 скилидки
пармезан – прясно настърган, по желание
Начин на приготвяне:

Хлябът нарежете на филийки с дебелина около 1.5 см. Нарежете на кубченца доматите, отцедете сока им в гевгир за 20 минути.
В купа разбъркайте зехтина, оцета, босилека, черен пипер и прибавете доматите. Разбъркайте и оставете да престои за 15 минути, но не повече от половин час.
Запечете филийките от двете страни на скара. Натрийте ги с разполовени скилидки чесън, докато са топли. Върху всяка разпределете доматена смес.

Подредете ги в плато и по желание поръсете с прясно настърган Пармезан. Може да ги запечете и със сиренето за още малко.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)