8660115-650-1460630692-shutterstock_201603521

Брускети с козе сирене и ягоди

15 април 2016

Необходими продукти:
½ чаша балсамов оцет
12 филийки хляб (може и франзела или италианска чабата)
1 супена лъжица зехтин
500 г пресни ягоди, нарязани на половини или четвъртини
2 супени лъжици пресни листа от мащерка
1 чаша меко козе сирене (може и крема сирене)
сол и пресен черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Загрейте оцета в малък тиган на среден или слаб огън. Гответе докато течността се редуцира наполовина или около 8 до 10 минути. Свалете от огъня и охладете до стайна температура.
Подгответе скара на висока температура (може и оребрен тиган). Поставете хляба върху фолио за печене и го поръсете със зехтин.
Смесете ягодите с мащерката в малка купа и оставете настрана. Запечете хляба на предварително загрята скара или около 3 минути от всяка страна.
Намажете препечения хляб със сиренето. Добавете сол и черен пипер, оцет и сместа с ягодите. Разпръснете цялата тази смес върху намазаното козе сирене. По желание украсете с допълнителни листенца мащерка.

 

снимка: © Mateusz Gzik / shutterstock

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)