cashew-cream-brussels-sprouts-img1

Брюкселско зеле със сос от сметана и кашу

31 март 2019

Необходими продукти:
брюкселско зеле – 500 г
заквасена сметана – 200 г
сурово кашу – 100 г
лимонов сок – 3-4 с.л.
магданоз – 1/2 китка
сол

Вижте още: Огретен с брюкселско зеле

Начин на приготвяне:
Брюкселското зеле се измива, почиства и нарязва на половинки, след което се накисва във вода с малко лимонов сок за около 30 минути. Изплаква се и се залива със студена, подсолена вода, така че да го покрие. След като водата заври, оставяме да ври към 7 минути. Сваляме от огъня, изливаме врялата вода и заливаме със студена, за да спрем процеса на готвене. Отцеждаме и поливаме с лимоновия сок. После го поставяме в подходящ съд и запичаме съвсем леко във фурната. Накълцваме кашуто и магданоза на много ситно и разбъркваме със сметаната. Добавяме сместа към зелето и сервираме.

Снимка: Skinnyfitalicious.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)