10243715-426393847-650-00ebf10325-1484652580

Брюкселско зеле с кленов сироп и горчица

14 декември 2017

Необходими продукти: 
300-400гр. брюкселско зеле (ако е замразено, го размразете преди това)
1 с.л. масло
1/8 ч.ч. кленов сироп*
1/8 ч.ч. горчица
¼ ч.ч. бяло вино
¼ ч.л. черен пипер
сол на вкус

Вижте още: Огретен с брюкселско зеле

Начин на приготвяне: 
Разтопете масло в по-дълбок и по възможност тефлонов съд. Изсипете брюкселското зеле и го задушете. Когато поомекне, махнете капака на съда и с дървена лъжица го разбърквайте около 5 минути. Добавете към зелето кленовия сироп, горчицата, виното и подправките. Нека тази смес заври, след което намалете малко огъня, покрийте съда и оставете зелето да къкри за около 3-4 минути. Открийте отново съда и оставете зелето на котлона за още 5 минути (или докато сиропа не се превърне в плътна глазура, а зелките не омекнат напълно).

*Кленов сироп се продава в био магазините и в големите супермаркети в страната

Снимка: © (с) JPL Designs/shutterstock   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)