
Необходими продукти:
300-400гр. брюкселско зеле (ако е замразено, го размразете преди това)
1 с.л. масло
1/8 ч.ч. кленов сироп*
1/8 ч.ч. горчица
¼ ч.ч. бяло вино
¼ ч.л. черен пипер
сол на вкус
Вижте още: Огретен с брюкселско зеле
Начин на приготвяне:
Разтопете масло в по-дълбок и по възможност тефлонов съд. Изсипете брюкселското зеле и го задушете. Когато поомекне, махнете капака на съда и с дървена лъжица го разбърквайте около 5 минути. Добавете към зелето кленовия сироп, горчицата, виното и подправките. Нека тази смес заври, след което намалете малко огъня, покрийте съда и оставете зелето да къкри за около 3-4 минути. Открийте отново съда и оставете зелето на котлона за още 5 минути (или докато сиропа не се превърне в плътна глазура, а зелките не омекнат напълно).
*Кленов сироп се продава в био магазините и в големите супермаркети в страната
Снимка: © (с) JPL Designs/shutterstock
Още по темата
-
Киш с шунка Флориан
In TASTEВсичко тук, във Венеция, е легендарно и изпълнено със символика и истории. Такова е и ...
-
Боб чорба с маслини
In TASTEНеобходими продукти: 400 грама бял боб 2 моркова 2 домата 3 стръка целина 1 стрък ...
-
Емпанада с аспержи, сьомга и кашкавал
In TASTEКулинарите се шегуват, че това е ястието, благодарение на което в употреба влизат продуктите, останали ...
-
Зелени фузили с кедрови ядки
In TASTEПредложението ни за обяд е много лесно за правене и определено ще изненадате семейството или ...
Остави своя коментар през Facebook