brussels2

Брюксел не успя да хване „обществен враг номер едно“

23 ноември 2015

Брюксел ще преживее в понеделник своя трети ден в условия на максимална терористична заплаха. В неделя вечерта серия полицейски акции не доведе до ареста на основен заподозрян за атентатите в Париж. Заради заплаха от нападение, определена като „сериозна и непосредствена“, белгийската столица отново ще бъде практически парализирана.

Това е безпрецедентна ситуация за основното ядро на Европейския съюз. Властите решиха в неделя да оставят още един ден на максимална степен тревогата за региона на Брюксел (1,2 милиона жители) и да удължат срока на спиране на влаковете в метрото.

Училищата ще останат затворени, както и детските градини, университетите, колежите … И това е нещо невиждано в кралството. Нова оценка на степента на мерките за сигурност трябва да бъде направена от белгийските власти в следобедните часове.

В неделя вечерта, хвърлената в Белгия мрежа не успя да улови Салах Абдеслам, заподозрян, че е изиграл ключова роля в атентатите в Париж. Той остава неоткриваем, но 16 заподозрени бяха арестувани. „Салах Абдеслам не беше задържан по време на обиските“, проведени в шест общини на брюкселската агломерация и в Шарльороа (южната част на Белгия), съобщи Федералната прокуратура по време на пресконференция в нощта срещу понеделник/БГНЕС. 

Снимка: ABC7

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)