бсп

БСП с митинг и лятно кино в чест на 9 септември

09 септември 2017

БСП-София  организира днес тържествено честване на 9 септември. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В 16.30 часа народни представители от „БСП за България“, общински съветници и членове на Изпълнителното бюро на Градския съвет БСП – София ще се поклонят и ще поднесат цветя на паметника на Незнайния воин.

От 18.00 часа ще се проведе тържествен митинг на Братската могила в Борисовата градина. В 20.00 часа започва безплатна прожекция на филма „И дойде денят“. Лятното кино ще се състои на мястото на разрушения мавзолей в Градската градина. Филмът  „И дойде денят“ е с партизанска тематика.

Снимка Веселин Боришев
Същевременно ГЕРБ и Съюзът на репресираните от комунизма в България се обявиха против честванията на БСП по повод 9 септември. Това стана ясно на съвместен брифинг на ГЕРБ и Съюза.

Депутатът Тома Биков (ГЕРБ) заяви, че 9 септември е ден, в който си спомняме за паметта на онези, които са били избити след кървавия преврат от 1944 г. И изтъкна, че престъпленията на комунизма никога не са били признавани открито, а освен това се наблюдава тенденция към завръщане на тази идеология.

Антон Тодоров от ГЕРБ допълни, че 9 септември е може би най-черният ден в историята на България.

„След 9 септември беше наложена тотална диктатура, а управляващият елит беше колониален, директно назначаван от Москва. Това доведе до там, че на 10 ноември 1989 г. самите комунисти признаха, че страната е във фалитно състояние и сме далеч назад. Това никога от днешните наследници на БКП – БСП не беше признато, не се извиниха за чудовищните престъпления и дори зам.-председатели на Народното събрание имат нахалството да казват, че това е един светъл период на развитие на страната“заяви Тодоров.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)