Будители на годината

„Будителят на паметта“ Румен Манов е „Будител на годината“ на Радио FM+

02 ноември 2017

За четвърта поредна година Радио FM+ организира кампанията „Будител на годината“. Инициативата фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство. Заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителното проект „Приказка за България”, обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е „Будител на 2017 година“, избран от слушателите на Радио FM+. „Будителят на паметта” получи уникалния плакет „Златен ключ“, по време на церемонията в „Резиденция Тера”, а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г.

Будител на годината

Снимка: Стефан Димитров

„Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!- сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова. „Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще”. Над 10 000 от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота „Будител на 2017г.”, а почетния диплом, бе за Дядо Панде Евтимов – пазителят на българщината в Македония. Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните.

Фондация „Българска памет” отличи Силвия Захариева любимата учителка от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии. От строителна фирма „Стримона” спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер, един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата „Локомат за България“ – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.

ivad_05

Снимка: Стефан Димитров

Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията, още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината, 50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха момчетата създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България. Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет талера „Велики български владетели”, изработена от арт работилница „Артикос”, също бе дадена на един от номинираните.

Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, връчи талерата на Ивайло Шопски. Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: „Не е българин този, чиито баща е българин… Българин е този, чиито син ще бъде българин!” Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ,  като основен медиен партньор заснеха церемонията.

Будител на годината

Снимка: Стефан Димитров

Радио FM+ изказва и специални благодарности на Жана Жекова и Anrews Fashion Studio за прекрасните облекла на водещите. За страхотното ни настроение се грижеха елегантните дами от трио „“Хипнотик”.

Будител на годината

Снимка: Стефан Димитров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)