Бургас се превърна в пясъчно царство

10 юли 2014

Тази година лятото дойде с поредния Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас. Това е най-мащабното досега издание, при което са използвани над 4 000 тона пясък. То представя общо 65 персонажа в над 20 композиции, които „оживяха“, за да правят компания на бургазлии и гостите на града.

DPP_jpg0559

Темата на фестивала е „Приказки от пясък“.Вдъхването на живот в една пясъчна фигура е изкуство. Затова и тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант показват и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия. За шестима от чуждестранните автори Пясъчният фестивал в Бургас не е непознат.

DPP_jpg0565

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до края на септември.

DPP_jpg0568

 

Цените на билетите тази година са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. И тази година децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)