asset-version-dd495def01-27_ud_un_drones-1

Бургери летят до клиенти в Колумбия

06 март 2015

Компания за бързо хранене в Колумбия реши да доставя на клиентите си бургери с безпилотни самолети.

Според управляващият компанията Гилермо Рамирес, вече са проведени изпитателни полети на дронове, изпълняващи поръчки в град Меделин, и резултатите са насърчителни, съобщава сайтът Colombiano.

Авторите на идеята смятат, че този начин на доставка пести време, като се избягват задръстванията в града. В случай на успешно завършване на експеримента, услугата ще бъде достъпна масово от потребителите в рамките на от три до шест месеца.

Сега се обсъжда дали безпилотните самолети да доставят бургерите на балкона на клиента, или ще се ограничат с доставки на входа, където да ги приема портиер.

Предлагаме ви рецепта за телешки бургер, който може да си приготвите и сами, а не да очаквате да ви го доставят.

Необходими продукти:
500 г телешка кайма
2 с. л. доматено пюре
1 яйце
1/4 чаша ( 25 г ) галета
1 парче хляб
2 с. л. зехтин
1 глава лук
4 филийки чедър
1 лист маруля
225 г нарязано цвекло
2 домата, нарязани
доматен сос (кетчуп), кисели краставички и майонеза

Начин на приготвяне:
Загрейте скарата до средно висока температура. Поставете кайма, доматено пюре, яйце и галета в купа, а след това разбъркайте добре с ръцете си, за да се комбинират. Разделя се на четири кюфтета. Оставете да се охладят в продължение на 5 минути.
Вземете парче хляб нарязано на половинки, изрежете встрани и отгоре и сложете да се препече за 1 минута или до златисто. Оставете на топло.
Сложете 1 супена лъжица масло в голям тиган на умерена температура. Сложете лука за 5 минути, като разбърквате докато омекне.
Сложете кюфтетата да се пекат в продължение на 4 минути, след това ги обърнете и оставете да се готвят за още 3 минути. Покрийте всяко кюфте с парче сирене и поставете на скарата за 1-2 минути, докато сиренето се разтопи.
Сложете маруля върху долната част на парченцата хляб, отгоре цвекло и доматени резени, над тях кюфтетата, а след лук, доматения сос и киселите краставички. Намажете майонезата върху горната половина на хлебчетата, поръсете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Използвайте назъбен нож и нарежете на четвъртинки и сервирайте.

снимка: laliberte.ch

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)