Българинът Камен Марков взе визуален „Оскар“ за рекламата с Елтън Джон

06 февруари 2019

Българинът Камен Марков и екипът му, които бяха номинирани в две категории на най-престижните награди за визуални ефекти VES Awards, взеха отличието в една от категориите, пише Dir.bg.

Камен, който работи за голямото студио MPC и екипът му, бяха удостоени с голямото отличие в категорията Outstanding Visual Effects in a Commercial за работата по рекламата на John Lewis „Момчето и пианото“ с участието на сър Елтън Джон.

Вижте още: „Някои подаръци са повече от дар“ в нова коледна реклама с Елтън Джон (видео)

В другата категория, в която бяха номинирани – Outstanding Compositing in a Photoreal Commercial, наградата отиде при хората, работили върху рекламата на Apple „Welcome Home“. А сред номинираните тази година са филми като „Отмъстителите: Война без край“, „Феноменалните 2″, „Изгубени в космоса“, „Бохемска рапсодия“ и „Първият човек“.

orig (2)

Камен Марков

Камен Марков живее и работи в Лондон. В проекта той е бил главен дизайнер и технически ръководител на екип от около 40 специалисти, част от водещата международна VFX компания MPC.

От техническа гледна точка „Момчето и пианото“ е голямо предизвикателство, създадено с необичайни творчески идеи. Използваният от Камен VFX подход е уникален, тъй като рядко се среща в създаването на реклами и обикновено се използва в игрални филми. Чрез специален софтуер и голям набор от фотографски и филмови референции, Камен и екипът му успяват да пресъздадат етапи от живота на Елтън Джон в прецизни детайли.

Марков започва кариерата си в областта на специалните ефекти на родна земя, когато рекламният, музикален и кино пазар у нас са все още изключително неразвити. През 2004 г. стремежът му към по-големи предизвикателства и повече перспективи го отвеждат в Мексико, където работи за голямото VFX студио – The Filter FX.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)