IMGP6223

Българите в чужбина не са потърсили над €3 млн. данъци за възстановяване през 2019 г.

19 февруари 2020

Около 45% от българите, работещи в чужбина, не са поискали възстановяване на данъците през 2019 г., които са платили извън пределите на България. Общата сума на непотърсените от тях пари за миналата година възлиза на приблизително 3.2 млн. евро, сочат изчисленията на специализираната компания за възстановяване на данъци RT Tax.

По време на работата си в чужбина българите плащат надвнесен данък общ доход. Според RT Tax основните причини те да пропускат да приберат полагаемите им се средства впоследствие са свързани с липса на достатъчно информация, нежелание да преминават през бюрократичната процедура и страх, че възстановяването на данъците може да им попречи да работят отново в чужбина или да кандидатстват за пенсия там.

Според изчисления на компанията около 42% от дохода на работещите в чужбина българи отива за данъци. Напълно законно е надвнесената или цялата сума, ако тя е под облагаемия минимум, да бъде възвърната. Документи за възстановяването на данъци може да се подават за 4-5 години назад.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)