unnamed

Българите похарчиха над 6,6 млн. евро с карти Visa в чужбина по Великден

06 май 2015

Плащанията на POS терминали с издадени в България карти Visa отчитат ръст от 37% на годишна база, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България. Изхарчените средства с карти Visa, издадени от български финансови институции при чужди търговци нарастват с 21% по време на великденските празници на тази година (9-13 април) спрямо Великден 2014 г. (17-21 април) и достигат стойност от над 6,6 млн. евро. Броят на направените покупки е близо 140 000, което е с 13% повече спрямо 2014 г. Източник на данните е статистиката на Visa Европа за България.
Най-много средства са изразходвани в Италия, където родните потребители са направили над 4 400 покупки на стойност над 420 хил. евро, което е повече от 50% ръст в потребителския разход на българите на Апенините. Това е и най-голямата сума в сравнение с всички останали държави по света. Значителна употреба на български карти Visa наPOS терминалие регистрирана също въвВеликобритания, Турция, Франция, Австрия, Германия, Испания и САЩ. Употреба на български карти Visa през този период е регистрирана и в екзотични дестинации като Папуа Нова Гвинея (островна държава в Океания), Кюрасао (островна държава в южната част на Карибско море), Тринидад и Тобаго, Бахамските острови, Барбадос и Френска Гвиана.

 „Стимулирани от първите признаци за отминаването на глобалната икономическа криза, българите започват все по-смело да използват своите карти Visa за пътувания и покупки както по време на празници, така и през останалата част от годината. Резултатите показват, че сънародниците ни оценяват високо предимствата на електронните разплащания по време на пътуванията си в чужбина – бързина, сигурност и удобство. В същото време все повече българи се възползват от комфорта да пазаруват онлайн от търговци от цял свят, което е една много положителна и радостна тенденция“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Visa Европа е компанията за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)