AlbenaAD

България – втората най-предпочитана дестинация от руснаци

23 октомври 2014

България остава една от най-популярните туристически дестинации за руснаците в Европа.

Класацията, съставена от „ТUI Россия“, нарежда България на второ място по предпочитание, като нас ни изпреварва само Испания. В първата тройка попада още Гърция, чиито острови Корфу, Родос и Крит са любими на много руски летовници.

„Като цяло европейското направление беше по-малко популярно през 2014 в сравнение с Турция и Египет. Намаляване на търсенето беше регистрирано още през пролетта, когато течаха ранните записвания. По тази причина туристическите оператори оптимизираха лятната програма привеждайки я в съответствие с реалното потребителско търсене“, заявяват от „ТUI Россия“.

В сравнение с 2013 руснаците по-често са предпочитали да отсядат в по-евтини хотели с добро съотношение между качество и цена.

И тази година най-популярната европейска дестинация е Испания, но търсенето се е преместило по посока Балеарските острови. Почивките на Майорка и Ибиса са изключително популярни през целия сезон. А що се отнася до самата Испания тук се наблюдава обратната ситуация, резултатите са се оказали по-ниски от очакванията. През изминалите две-три години тази дестинация регистрираше колосален ръст, но през тази година записванията за курортите на Каталуния значително намаляха.

Второто място е за България. През тази година традиционно евтината дестинация показа отлични резултати. Българските курорти се продаваха добре през целия сезон. Причината за това е, че тенденцията тази година се измести към по-достъпните хотели и апартаменти, отбелязват експертите на „ТUI Россия“.

„Бронзът“ е за нашата южна съседка Гърция. През тази година предлагането на хотели на остров Крит се разнообрази. Той стана предпочитаното място за отдих, изпреварвайки своите конкуренти Родос и Корфу.

В първата петица попадат още Италия с нейната Венецианска Ривиера и Римини и Черна гора с красивото си адриатическо крайбрежие.

снимка: „Албена“ АД

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)