България е „скритото бижу на Европа“ в официалния клип за Европредседателството (видео)

05 януари 2018

„България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа“ – такъв образ на страната ни цели да изгради един от видеклиповете за българското председателство на Съвета на ЕС.

В клипа момче и момиче (в ролите влизат актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова) се запознават на жп гара и заедно започват да пътешестват из България и виждат нейната красота, обичаите, срещат се с различни хора. Нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, хората на България, гостоприемството им, кирилицата и бързият интернет са сред акцентите в разказа за страната ни във видеото.

България - скритото бижу на Европа

Идеята е да покажем непознатата България, как тя изглежда през погледа на младите хора, дигиталната България, обяснява идеята на видеото министър Лиляна Павлова. Тя разкри, че клипът е заснет за 10 дни и са правени снимки в цяла България, което е изисквало сериозна техника и експертиза. Видеото е озаглавено „Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!“ и е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

България

Вторият клип, който беше представен днес, е за приоритетите на българското председателство. Подготвен е и трети клип, който показва българските постижения. И трите ще имат превод на английски език, както и жестомимичен превод. Има и музика, която е специално композирана за председателството. Общо цената за създаването им е 202 хиляди лева.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)