sp3

България – най-доброто място за СПА туризъм в Европа

13 март 2015

Знаете ли че, България е втора в света по брой открити минерални извори? А знаете ли, че 80% от тях имат лековити свойства и температура на водата от 20 до 101 градуса по Целзий?

Уникален нов рекламен клип на нашата държава, който има за цел да привлече чуждестранни туристи, ни показва България такава, каквато дори повечето от нас, българите не я познаваме. Убедени сме, че малко от нас си дават сметка, че Велинград например е един от най-добрите и известни СПА курорти на Балканите. Уникалният климат и разположение на родината ни пък, позволява едновременно да се комбинират Средиземноморският климат и лечебните сили на водата в Кюстендил и Сандански, кристално чистият планински въздух и минералните бани в Хисаря и Велинград, почивката на море с лечебната кал на Поморие и дори ски ваканцията с разнообразни процедури с термална вода в Боровец, Банско или Пампорово.

В България, в Сепарева Баня, се намира и единственият топъл минерален гейзер в Европа, с температура на водата от 130 градуса по Целзий. Лечебната сила на минералната вода по българските земи е била известна още на тракийците и римляните, които са обитавали нашите земи. Освен да подсилва човешката имунна система и да помага на тялото да се прочисти от токсините, минералната вода има и изключително благотворно действие върху редица болести.

Уверяваме ви, че след като изгледате това видео със сигурност ще погледнете на България и това, което можем да предложим на света по малко по-различен начин и може би ще ви накараме да се гордеете малко повече, че сте родени именно тук!

текст: Елена Михайлова
снимки: balneodentbg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)