TON_4576

България поднася цветя пред Френското посолство в София

16 юли 2016

България поднася цветя пред Френското посолство в София. Поклон пред невинните жертви на тероризма. Не искаме да правим това! Искаме хубави новини за бъдещето ни!

Това не е от новините,  които ни се иска да се случват и за които още по-малко да пишем. Но реалностите на днешния свят са повече от провокативни. Окървавени с невинните жертви на тероризма и противопоставянето. Защо ли човечеството не си извади изводи от смъртоносните войни през миналия век? И сега на прага на новото столение сме изправени пред нова война!? Едва ли някой вече се съмнява! За „добро утро“ получаваме новина за атентат, а за „лека нощ“ – преврат. Този в Турция. Елементарната логика води до свързаност на събитията, макар и не толкова директна на пръв поглед.

TON_4566

Ислямска държава пое отговорност за кървавия и направо касапски терористичен акт в Ница. И какво от това. Беше ясно. Лошото е, че вече свикнахме с това. Тероризмът вече е ежедневие за Европа. Особено за Франция. Първо бе показния разстрел в редакцията на Шарли Ебдо в Париж, после събитията от ноември, сега пак…
Може би най-лошото е да свикнем с кървавите разправи, да ги приемем за ежедневие и да си мислим, че са далеч от нас. Но не са. Прекалено близо са до всеки един от нас, защото посягат на цивилизационните ни постижения. На онези ценности, които са градени векове. 

TON_4569

Пред сградата на Френското посолство в София стотици изразяват своята съпричестност към жертвите от Ница. Сред които много деца. Включително хора от най-различни националности и религии, не само французи. Една от първите жертви е и мюсюлманка с детето си…

Да, ще поднесем цветя. Мъчно ни е. Едва ли има някой, който е да не е потресен дълбоко от случващото се. Въпросът, обаче, е какво да правим с това ново ежедневие? Дали да продължаваме да сме съгласни с очевидно грешната политика на лидерите в Европа? Политиката на Оланд е погрешна – то се видя. Но къде е Европа? Защо цялата политическа клика и смръщени еврослужители продължават да разиграват на карта живота на всеки един от нас. На обикновените европейци, които не искат подобни ексцесии.

TON_4571

Грешките на асоцирането на чужденците в страните от Европа, липсата на идеи и перспективи за младото поколение, отчаянието, което обладава все повече хора…Това са само малка част от големите въпроси, поставени пред Европа и лидерите й. Защото до тук всички терористи макар и с арабски произход, са поданици на Франция. Стотици „френски граждани“ се записват в редиците на Ислямска държава – в името на статистиката:около 1300 французи са се вляли в редиците на ИД. Още по-страшното е, че 30% от тях са жени.

TON_4567

На фона на това и всичко останало, случващо се в тревожното ни евроежедневие, не е допустимо, сякаш Оланд да обяви, че продължава ударите в Сирия.  Защото става „око за око, зъб за зъб“. Повече от очевидно е, че това не е решението. Меркел, пък от своя страна, кога ли ще спре да натиска всички евространи да приемат бежанци? До кога управляващите в Европа ще се поддават на американските провокации на мира и стабилността в Европа? Брекзит – също бе поредното американско активно мероприятие…

Въпросите са много. И започват да се задават с пълна сила от всеки един европеец…
Не, не искаме подобни новини. Нито да се случват, нито да ги отразяваме!

текст: Валерия Симеонова
снимки: Антон Хариев

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)