14875940393607

България с 3 медала на Европейския шампионат по карате

21 февруари 2017

Исторически момент за Европейското карате, заради невиждан брой участници на Европейски шампионат проведен в София. От 17-и до 19-и февруари в зала “Арена Армеец“ се състоя 44-ти Европейски Шампионат за юноши и младежи и 9-ти за мъже и жени до 21 години. България беше домакин на турнира, който е и първият след официалното приемането на каратето в листата на Олимпийски игри в Токио през 2020 година.

Друго емблематичното за шампионата бе и рекордният брой на състезателите в него – над 1200 участници от 50 страни, което е прецедент в Европейската хроника на каратето. 

За откриването на състезанието беше дошъл лично г-н Антонио Еспинос – президент на Световната карате федерация, който отдаде заслужена благодарност на г-н Алексей Петров – президент на Българската Национална карате федерация и на Организационния комитет за безупречната подготовка на това мащабно събитие. 

Участниците са от генерацията, която ще има реален шанс да представи Европейското карате на Олимпийското семейство след три години. Сред бъдещите спортни легенди на шампионата бяха и каратеките от Българския отбор.

След брилянтна игра срещу Швейцария, Ивет Горанова в категория до 53 килограма, заслужено спечели златен медал в дисциплината кумите. Злато в същата дисциплина, в категория до 63 килограма, грабна и Радослав Вакарелов, а бронзовият медал на кумите до 57 килограма отиде при Мартин Златев. 

Шампионатът завърши успешно и се радва на успех и признание от страна на зрителите и Европейските федерации. 

Успелите.бг

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)