отличие

Българи с престижно отличие в Лондон

15 ноември 2018

Българска компания спечели престижното второ място в първата надпревара за стартъпи TravelForward, част от World Travel Market – водещото B2B събитие за туризъм в света, което се провежда в Лондон и е посещавано от над 60 хиляди души годишно, съобщава TechNews.bg.

Георги Златков, съосновател и главен стратегически директор на 15toGO, имаше 6 минути да представи проекта пред високопоставено жури и да гo убеди, че приложението е следващата голяма стъпка за груповите пътувания. Компанията развива продукта от над 8 месеца, а признанието в Лондон засили интереса на няколко туристически гиганта към него.

Идеята е на двама заклети пътешественици – Петър Лозанов и Тодор Геровски, които преди няколко години опитват да организират група за поредното приключение. Въпреки множеството си контакти, двамата срещат трудности да намерят достатъчно приятели за плаване с яхти в Гърция. Това ги кара да осъзнаят, че различните интереси, липсата на свободно време и бюджетът за пътешествия ограничават кръга от възможности за намиране на съмишленици, с които да споделят пътуването си.

Снимка: 15togo/Facebook

Снимка: 15togo/Facebook

В 15toGO всичко започва с намирането и свързването на хора с общи интереси, сходства в желанията да посетят дадена дестинация или във вече посетените държави. Когато потребителите използват бутона „Travel with Me“ (Пътувай с мен), те предлагат „приятелство с цел пътуване“, като в платформата за това се използва изразът „travelship“ (от англ. travel – пътувам, и friendship – приятелство).

Колкото повече хора приемат поканите, толкова по-голяма мрежа от пътешественици създава съответният потребител. Щом членовете на неговата мрежа резервират или маркират дадено пътуване като желано, той получава известие за това и може да се присъедини към тях.

Името на приложението – 15toGO – ясно изразява идеята на проекта: платформата предоставя възможността за „crowdsourcing“ при груповото пътуване. Това означава, че ако потребителят е сред първите 15 пътешественици, направили резервация за дадена оферта, той би могъл да получи паричен бонус при постигането на повече от 15 резервации за същата оферта. Така първите, закупили дадено преживяване, могат да платят по-малко, а дори и да пътуват безплатно.

Апликацията 15toGO вече е достъпна за изтегляне и тестване безплатно в Apple App Store и Android Play Store за основните мобилни платформи – iOS и Android.

снимка: 15togo/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)