Фестивал на светлините в Берлин - българи - MP Studio

Българи ще осветят цял Берлин с пищно шоу в петък

10 октомври 2019

Цял Берлин ще светне преобразен, благодарение на усилията на наши сънародници. Над 30 от най-известните сгради в германската столица ще бъдат преобразени от различни 3D мапинг шоута и светлинни инсталации, дело на българското MP Studio. Събитието ще се случи по време на 15-то издание на „Фестивал на светлините“, като именно нашенците ще имат честта да дадат старт на най-голямото шоу за светлинно изкуство този петък на Бранденбургската врата.

Фестивал на светлините в Берлин - българи - MP Studio

През 2019-та година, фестът ще е под мотото „Светлини на свободата“ и е вдъхновен от 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Над 100 са сградите и инсталациите, които ще превърнат града в най-голямата галерия под открито небе в света.

Българите ще превърнат най-известният монумент в столицата на Германия в портал към историята, като за целта са създали специално 7-минутно шоу. До голяма степен то е подпомогнато от притежателя на най-голямата колекция снимки на Стената Хайнц Куцдас, който е позволил те да бъдат използвани. Сред персонажите ще са и такива на Тиери Ноар (първият графити артист с произведение върху нея).

Фестивал на светлините в Берлин - българи - MP Studio

Колкото до MP Studio, това е третият спектакъл, който българите подготвят  за най-известния исторически паметник в Берлин. Студиото е и първият победител в шампионат за 3D мапинг в историята на фестивала, извоювал първо място за преобразяването именно на Бранденбургската врата през 2015 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)