991-ratio-mladeneca-hristos

Българка създаде костюма на Младенеца на Коледния базар във Виена

26 ноември 2019

Младата българка Александра Харизанова, която е ученичка в 11 клас, създаде роклята и грима на момичето, което се превъплъщава в ролята на Младенеца Христос на коледния базар във Виена и носи подаръци на децата, съобщиха от бюрото за международни връзки на община Виена.

15239349_568367896695697_695259096_n

За първи път костюмът на Младенеца Христос е изработен от ученици на виенското училище за мода Хетцендорф, предава БТА. Александра Харизанова е родена и живее във Виена, но говори свободно български.

Коледния базар пред Кметството във Виена

Коледния базар пред Кметството във Виена

Всяка година в средата на ноември във Виена запалват тържествено светлините на коледното дърво на най-известния коледен базар в града – този на площада пред кметството. На тържествената церемония присъства и Младенеца Христос, който в католическия свят носи подаръците и замества Дядо Коледа. Ролята на Младенеца се изпълнява винаги от младо момиче с дълги руси къдрици, облечено в бяла роба. Тази година това е 23-годишната студентка по начална педагогика Таня, която от години мечтае да участва в предколедната магия, за да зарадва малки и големи. Основната й задача до 26 декември е да разказва коледни истории на децата и да отговаря на въпросите им, свързани с празника.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)