Българската компания Symphonix International продуцира две от песните, класирани за финала на Евровизия 2019

17 май 2019

„Предприемачеството е вратата към това да управляваш собствен бизнес и да имаш финансова независимост, основана на собствените ти идеи, ентусиазъм и трудолюбие.“ Това казва продуцентът Димитър Ташков, които заедно с партньора си Борислав Миланов стоят зад две от песните, класирани за финала на Евровизия 2019, чрез компанията Symphonix International Ето, че отново имаме българско участие в песенния конкурс, след като БНТ се отказа да се включи тази година със свой проект.
Борислав Миланов е наложено име в продуцентските среди, особено след проектите си с Поли Генова и Кристин Костов. Сега е ред да представим и неговия партньор – Димитър Ташков.

Представителят на Азърбайджан на Евровизия 2019 Чингиз Мустафаев

Представителят на Азърбайджан на Евровизия 2019 Чингиз Мустафаев

Кой е Димитър Ташков?  Той завършва средното си образование в „Institut auf dem Rosenberg“ в Сант Гален, Швейцария. Учил е Международни отношения в Американският Университет в Солун, продължава образованието си със специалност Музикална Продукция и Аудио Инжинерство в „Point Blank Music School London“ .

През 2017 година става управляващ сътружник в продуцентска компания „Symphonix International”, а през 2018 година, печелят два проекта за Евровизия, които се класират на финал. „Bones“ на Equinox представя България и завършва на 12-то място, а „Nobody but you“ на Cesár Sampson, от Австрия взима престижното 3-то място.

Димитър Ташков с майка си Гергана Ташкова

Димитър Ташков с майка си Гергана Ташкова

През 2019 година, Symphonix International изпраща Кристиан Костов на Китайският Музикален Формат „Singer“ . Изпълнителят се превръща в един от най-слушаните и популярни артисти в страната. Скоро излезе и най-новият музикален проект на компанията – „Stone Cold“, в изпълнение на Cesár Sampson. Песента вече е хит в Германия и Австрия.

60255503_2355329327863435_7555619558459965440_o

Michela от Малта на Евровизия 2019 с песен, продуцирана от Димитър Ташков

На Евровизия 2019 в Тел Авив, Symphonix International продуцира два проекта, които участват. Това са „Truth“ на Chingiz от Азербайджан и „Chameleon“ на Michela от Малта, която е сред 10-те фаворита за победител и една от най-слушаните конкурсни песни в Youtube.И двете парчета се класираха за финала.

Димитър Ташков с режисьора Стилиян Иванов

Димитър Ташков с режисьора Стилиян Иванов

Димитър Ташков е част от екипа, създал музиката в култовия български игрален филм „12А” и документалните филмите на режисьора Стилиян Иванов. На 14 април се състоя и официалната премиера на най-новият им документален филм „Поклонници на светлината”.

снимки: Евровизия и личен архив

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)