Българска етно банда ще свири на една сцена с Ед Шийран и Кейти Пери (видео)

12 юни 2017

Групата получи специална покана за концерт от организаторите на фестивала в началото на тази година. Благодарение на мениджъра на българската агенция „Panharmony”–Боян Бояджиев, с когото от години работят по различни проекти, те чуват записи от изпълнения на българската етно банда и веднага решават да се свържат с музикантите, като поканата им е за участие още в тазгодишното издание на фестивала.

Още по темата: Outhentic – това е името на българската етно-джаз банда!

980-05-01-880x586

Българската етно банда Аутентик

Датите, в които фестивалът ще се състои, са 21-25 юни 2017, а концертът на бандата ще бъде на 24 юни на сцената Toad Hall, която се намира в региона Green Fields/Green Futures на площта на фестивала. Постижение и признание както за Боян и Аутентик, така и за България е фактът, че организаторите на фестивал от такъв ранг са избрали да поканят именно етно банда, която да представи българската народна песен, фолклор и език по модерен и актуален за съвременната музика начин.

Друг интересен факт е, че сред останалите имена, поканени да участват в Гластънбъри Фест, са едни от най-нашумелите имена в световната поп музика – Ед Шийран, Кейти Пери, Крег Дейвид, Шаги, Major Lazer, Lorde, Емили Санде и други. На сцената на Гластънбъри Фест освен музикални изпълнители, ще гостуват също големи имена и в други области, например известния фокусник Dynamo.

В деня на концерта си, младите таланти от Аутентик, ще представят както песните от дебютния си албум „YesToday”, така и нови обработки на песни, които музикантите са подготвили специално за публиката на фестивала.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)