българска компания

Българска компания с рекордни продажби в света

17 януари 2019

Рекордни продажби на продуктите Shelly – 280 000 бройки само за последните 3 месеца на 2018 г. – регистрира българската IoT компания Алтерко Роботикс, съобщава TechNews.bg. Постижението бе отбелязано при участието на Алтерко на водещото изложение за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас по-рано този месец.

Устройствата за автоматизация на дома Shelly, чрез които на практика хората могат да контролират всичко в жилището си, както и да следят консумацията на ток, вече са хит на над 90 пазара по цял свят. Водещи пазари за бранда са Германия, Италия, а вече и САЩ, уточниха от Алтерко.

Продуктите с марка Shelly могат да бъде закупени и в Amazon, където в момента смарт релетата Shelly 1 и Shelly 2 са сред най-продаваните устройства за умен дом. Високата потребителска удовлетвореност от качеството, цената и коректността при доставка са накарали гигантa при онлайн търговията наскоро да постави бадж „Amazon’s Choice“ на Shelly 1

„През последните няколко години Алтерко Роботикс се превърна в една от най-бързо развиващите се IoT компании и днес нашите продукти могат да бъдат намерени на пазарите в целия свят. Дори достигнахме ниво Amazon’s Choice. Това само доказва, че работим в правилната посока и ни мотивира да продължаваме да правим иновации”, коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

Пред хиляди посетители на форума в Лас Вегас компанията представи и трите модела от хитовата серия детски GPS/GSM часовници MyKi, позволяващи на родителите да следят местоположението на децата си: MyKi Watch, MyKi Touch и най-новия продукт от бранда MyKi Junior.

MyKi е един от най-успешните брандове, създадени в България, и продължава да жъне успехи у нас и по света. Продажбите на трите модела часовници вече надхвърлят 500 000 бройки. Часовниците са налични в мрежата на над 30 мобилни оператора в партньорство с водещи телекоми.

Снимка:

Снимка: Алтерко Роботикс

На изложението Алтерко Роботикс демонстрира още разработките си в областта на здравеопазването – детския смарт термометър MyKi Care, тракер устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовниците, тракерът за животни и термометърът вече имат световни успехи, а MyKi Auto, като най-нов продукт на компанията, набира все по-голяма популярност и съвсем скоро се очаква да достигне високите нива на продажби на Shelly и MyKi.

Вижте още: Илияна Йотова връчи наградата на БАИТ за значим принос за развитието на високите технологии на Росен Плевнелиев

снимка: Алтерко Роботикс

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)