Снимка: Love Theater.bg

Българските звезди, с които се сбогувахме през 2019 година – част 2

05 януари 2020

Вече ви разказахме за част от родните популярни личности, с които си взехме последно „Сбогом“ през 2019 година. Ето и останалите.

Професор Вучков

професор юлиан вучков
През септември ни напусна и колоритният телевизионен водещ и публицист, професор Юлиян Вучков. Той си отиде на 83-годишна възраст във ВМА, като до последните си часове бе работил по предаването си „Времена и нрави“.

Професор Милчо Левиев

Милчо Левиев
След тежко боледуване, в Солун почина и легендарният български композитор и джаз музикант Милчо Левиев. Той бе един от малцината родни музиканти, донесли световна слава на страната си с работата и произведенията си в Европа и Америка.

Йосиф Шамли

Йосиф Шамли
Актьорът, който познаваме от ролите му в хитовия сериал „Под прикритие“, „Дяволското гърло“, филма „Дзифт“ и още редица театрални пиеси, си отиде на едва 47 години. Причината за смъртта така и не стана ясно, като слухове говорят, че се е обесил в дома си в столичния квартал „Манастирски ливади“.

Стефан Данаилов

Стефан-Данаилов.
Родната култура осиротя през ноември, когато на 76-годишна възраст ни напусна легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. В последните седмици от живота си, той бе в кома в столичната ВМА, тъй като дробовете му отказваха да функционират. Поклонението пред тленните му останки в Народния театър събра хиляди българи от цялата страна.

Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария
И другата икона на българската филмова и театрална сцена Стоянка Мутафова също потегли към небето, малко след смъртта на Стефан Данаилов. Това се случи в началото на декември, когато актрисата вече бе на поклонната възраст от 97 години. Също като него, и тя прекара последните си седмици в болница заради проблеми с жлъчката след прекарана операция.

Марио Трифонов

Марио Трифонов
През декември ни напусна и дългогодишният ни колега и приятел Марио Трифонов. Той бе на едва 52-годишна възраст. Поклон пред паметта ти, Марио, винаги ще те помним!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)