Българският полденс шампионат – въздушна красота и страст на пилон

27 април 2015

На 25-ти април в club *MIXTAPE 5* се състоя едно ново за България изживяване от състезателен характер. Първият български полденс шампионат вече е факт! В една гореща, красива и страстна вечер, представата ни за танца на пилон беше тотално преобърната. Буквално – с главата надолу и с шпагат във въздуха. Влязохме и бекстейдж и дори се информирахме от първа ръка какво е усещането да си гадже на полденсърка. Само гледайте!

Българският полденс шампионат - въздушна красота и страст на пилон

Танцът на пилон е фантастичен и сигурен начин за изграждане на сила в тялото. Освен забавен начин за прекарване на свободното време, полденсът ще помогне да оформите издължена мускулатура, като се избягва „напомпването“ на мускулите, което се получава с помощта на тежести. Това е един безопасен (ако не сте се мазали с лосион за тяло преди тренировка) и естествен начин да станете по-силни и самоуверени.

DPP_1197

Много акробатика, брейк и модерни танци в разнообразие от стилове и музика, съпътстваха изпълненията на участничките (и един участник) в шампионата по полденс – един световно признат красив спорт. Въздушното шоу се проведе с водещ Краси Москов и жури в състав Пантера Бляксмит, Катерина Москинова и Егор Чураков, който демонстрира завидни умения и творчество в танц, представен към края на вечерта.

DPP_0116

В България има няколко клуба, които се занимават с полденс. Престрашете се и отидете да видите какво е на пилона, защото има не малка вероятност да се влюбите в този спорт и той само за няколко месеца да се превърне в любимото ви занимание. Ние също ще се пробваме! Най-близко ни е студио „Pole Dance Bulgaria“ – ще се видим там!

автор: Марта Каменова
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)