orig (3)

Български дизайнер привлече вниманието на американския Vogue

30 юни 2018

Американският Vogue публикува специално резюме, посветено на българския дизайнер Петър Петров, информира life.dir.bg.

orig (4)

В тези времена на постоянна свързаност, модата вече не е привилегия на дизайнери и предприемачи, които обитават четирите традиционни столици. Хубавите неща могат да се случат във всеки квартал, навсякъде по света.

orig

В красивата столица на Австрия – Виена, се подвизава Петър Петров. Той е роден в България, учил е мода в Университета за приложни изкуства във Виена, където му е преподавал Раф Симънс. Петров се установява в австрийската столица.

orig (5)

Започва с мъжко облекло, а през 2007 започва да проектира за австрийци с повече претенции: жени от най-различни професии идват в апартамента му в търсене на модерни тоалети, които да могат да използват едновременно за работа и за обществените събития във Виена, както и когато пътуват.

orig (6)

Резултатът: колекция, която съчетава панталони с отличителен знак – големите копчета, и леки и нежни рокли, които не са задължаващи. Роклите са особено специални: те са проектирани така, че да издължават тялото или просто да изглеждате сякаш летите, когато ги носите.

orig (7)

Студиото на Петров разполага с просторни помещения с високи тавани, където той излага колекциите си. Иронията е, че снимките не могат да представят качествата на движенията и детайлите на шевовете, които определят характера на дрехите.

снимки: Instagram

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)