Български французин трети в ”Гласът на Франция” (видео)

11 юни 2017

Незрящият французин Венсан Винел, който е роден в България и осиновен като малък от френска двойка от българско сиропиталище, се класира на трето място в шоуто.

Венсан бе в отбора на певеца Мика. Победител в конкурса е Лизандро Кукси, който получи 32,4 % от гласовете на зрителите, следван от Люси с 26 %, Венсан Винел с 23,7 % и италианеца Никола Каваларо с 17,9 %.

Вижте още: Фаворитът на Гласът на Франция е българско сираче!

Във финалната вечер четиримата финалисти изпълниха по едно самостоятелно парче, по един дует със знаменитост и по един дует с треньорите си. Неотдавна в интервю за френски медии Венсан Винел разказа, че е имал трудни ученически години, защото в образователната система, когато един ученик е различен, той си остава такъв. Венсан споделя, че е бил обект на дискриминация и подигравки, но допълва, че е човек с позитивно мислене и че всичко това не е попречило на желанието му да върви напред.

След като напуска колежа, Венсан учи две години в специализирано училище за акордьори на пиано, после постъпва в училище за радиожурналистика и накрая се посвещава на музиката. Неговите родители Брижит и Жан-Мишел го насърчават да продължи по този път, пишат от БТА. Свири по улиците и на обществени места. Забелязан е от сътрудничка на риалити шоуто „Гласът на Франция“, която чака приятелка на парижката гара Сен Лазар. Там Венсан свири на пиано, поставено на разположение на хората, преминаващи в чакалните на гарата. Много бързо Венсан Винел се превръща в сензация във Франция и набира 6 милиона фенове.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)