J_Todorov

Български цигулар, летец и фотограф спечели голямата награда на National Geographic

08 декември 2018

Големият победител в конкурса на „Нешънъл Джиографик“ е българинът Ясен Тодоров. Неговият кадър е заснет от хиляди метри височина над пустинята Мохаве. Това е и може би най-престижният фотоконкурс в света. За това щастливият победител съобщи в профила си във Фейсбук.

Ясен Тодоров

Ясен Тодоров

Всъщност Тодоров е виртуозен цигулар, а летенето и фотографията са негово хоби. Той е възпитаник на столичното Музикално училище. Продьлжава в Aкадемията по изкуства в Идилуайлд, Калифорния, след това в Консерваторията Харид, Флорида и в Ню Йорк. От 2004-а преподава цигулка в Азия и провежда майсторски класове в Сидни, Meлбърн, Уeлингтьн, Флoрeнция, Kуaлa Лумпур, Mанилa, Хoнконг, Пекин, Гуанджоу и др. Българинът концертира по цял свят.

Ясен Тодоров станал пилот преди 16 години. Тази снимка направил летейки на самолет до Апъл Вали, Калифорния. Целта му била да види гробището за бракувани автомобили на „Фолксваген“. Германската автомобилна компания беше принудена да изкупи от собствениците стотици хиляди автомобили заради разкритието преди 3 години, че манипулира данните за вредните емисии на дизеловите двигатели.

„Чрез заснемането на сцени като тази, надявам се, че всички ще станат по-съзнателни и по-загрижени за красивата ни планета“, казва Тодоров в публикацията, посветена на победителя в  National Geographic.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)