Анимационен сериал - Аз, Елвис Риболди

Българско студио прави анимационен сериал за Disney и Cartoon Network

18 октомври 2019

На 28 oктомври отбелязваме Световния ден на анимацията, а тази година българското Студио Змей ще посрещне празника, работейки по една световната продукция I, Elvis Riboldi – анимационен сериал, който ще се излъчва по каналите Cartoon Network и Disney Chanel в 130 територии в целия свят. Българите се включват в продукцията още през втората половина на 2018 година и се заемат със създаването на декори и анимирането на 6 епизода от първи сезон на проекта.

I, Elvis Riboldi е сериен анимационен филм, предназначена за всички възрасти, създаден от испанските компании Peakaboo Animation, Wuji House и Insomne Estudi, с подкрепата на френското студио Watch Next Media. През 2014 година проектът печели наградата на Disney Chanel на международното състезание MIFA Pitching competition, както и наградата Best Animation Project на Sitges Fantastic Film Festival.

Анимационен сериал - Аз, Елвис Риболди

Премиерата на първите 52 епизода е планирана за средата 2020 година. Сериалът I, Elvis Riboldi, който е вдъхновен от детските книги на популярното испанско издателство La Galera, разказва историята на малко, енергично момче на име Елвис и неговите приятели Ема и Борис. Заедно те ще създават хаос в малкото градче Икария и преминават през най-различни препятствия – от пътуване във времето, през кареоке, чак до часове по физическо и битки с извънземни от други планети.

Работата на Студио Змей по тази чуждестранна продукция е значима за България, защото позиционира държавата ни на световния медиен пазар. В последното деситилетие анимационната индустрия се разраства с бързо темпо и започва да става все по-популярно различни бизнеси и държавни структури да се възползват от услугите й.

Анимационен сериал - Аз, Елвис Риболди

Студио Змей е създадено през 2015 от съоснователя му Димитър Петров. По време на своята работа за популярната продукция на Cartoon Network – Gumball, той започва да развивя идеята за сериал, вдъхновен от българския фолклор. Така се ражда Златната ябълка – първият проект на студиото, който бива последван от още много продукции.

С разрастването си Студио Змей те превръщат в своя цели развитието и разрастването на българската анимационна индустрия и връщането на артисти от чужбина. Те се стремят да запазят таланта в родината ни, като предоставят на младите професионалисти работни места и интересни проекти.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)