11889590_664966913605561_3760483322302705904_n

Бърза жеравненска лятна манджа

24 август 2015

Все още подвластни на приказната еуфория от Фестивала за народна носия ЖЕРАВНА 2015, който излъчихме НА ЖИВО и на който бяхме Основен Медиен партньор, задължително и предложението ни за обяд ще е от горещото място на събитията. Една лесна и приятна рецепта, която е и много вкусна. Изпробвано от In LIFE!

Продукти за 5 порции:
10 домашни яйца
2 кг. домати
50 мл.олио
2 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
1 връзка пресен джоджен
1 връзка пресен магданоз
250 г. сирене
сол
млян чер пипер

Начин на приготвяне:
Настъргваме доматите и ги изсипваме в приготвената тава, след което я слагаме в силно загрята фурна. След като се сгъстят доматите, добавяме олиото и изваждаме сместа до няколко минути. Яйцата едно по едно счупваме и пускаме в нагорещения доматен сос. Продължаваме да печем във фурната, до забулване на яйцата и изваждаме гозбата. Натрошаваме сиренето и го добавяме в тавата. Добре измитата зеленина накълцваме на ситно и поръсваме обилно с нея ястието. Покриваме тавата за 10-тина минути, докато естествено се задуши всичко. Жеравненската лятна манджа поднасяме топла, но с охладено бяло вино.

Ще ви е сладко, обещаваме!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)