1421703379_9dd1508c10b9dcc36708fe84e127af94

Бъчварова: Не винаги е добре министърът да е експерт

18 декември 2015

Министър е политическа позиция и изборът обикновено е политически. Тук в България има едно неразбиране по този въпрос – очаква се министърът да бъде експерт, каза Бъчварова.

Това е лично решение на премиера Бойко Борисов, той има представа, познава Екатерина Захариева още по времето, когато беше в правителството, след това когато беше началник на кабинета. Така че няма колебания по този въпрос. Това е негова лична номинация.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред БТВ.

Тя посочи, че е имало и други възможности, но в крайна сметка е останала тази кандидатура, която всички са одобрили като най-добра в ситуацията.

Докато мислим по този начин – кой на кого е познат, изпускаме по-важното – той какво може да свърши, каза още Бъчварова.„Министър е политическа позиция и изборът обикновено е политически. Тук в България има едно неразбиране по този въпрос – очаква се министърът да бъде експерт, което едруга концепция за управлението, което невинаги е най-доброто решение. Не за друго, а защото експертът е съсредоточен върху определен тип задачи, докато политическата фигура трябва да изпълнява политикитена правителството в тази сфера. Така че няма в случая някакво противоречие“,обясни Бъчварова виждането си за постовете в политиката по повод съмненията дали Захариева е подходяща за правосъден министър.
Кандидатурата на Екатерина Захариева отговаря на нашето виждане за дейността на правосъдния министър и за продължаването на съдебната реформа, каза вицепремиерът. /БГНЕС

снимка: zadkulisite.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)