Бяло гаспачо

Бяло гаспачо с чесън

20 декември 2014

Вече сме ви предлагали две разновидности на тази испанска супа – както нейният класически вариант, така и направена от… диня. Днес е ред да посегнем към чесъна.

Необходими продукти:
100 гр. обелени бадеми
4 филии бял хляб (без кората)
3 ск. чесън
75 ml зехтин
600 мл. вода
2 с.л. оцет „балсамико
1/2 вр. магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Накиснете хляба за 30 мин. във вода. След това заедно с бадемите и чесъна го пюрирайте, като същевременно наливайте на тънка струйка зехтина, така че да стане хомогенен крем. Добавете водата и оцета и отново пюрирайте до хомогенизиране. Овкусете със сол. Оставете се да се охлади добре в хладилник (2-3 часа), след което сервирайте, поръсено с нарязани на люспи бадеми.

снимка: uccdn.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)