Mastix-glass-005

Бяло сладко по жеравненски

18 август 2016

Необходими продукти:
1500 гр. захар
500 мл глюкоза
3 пак. ванилия

Начин на приготвяне:
1. Захарта се залива с 500 мл вода и се вари на силен огън 10 минути
2. След това се прибавят глюкозата и варенето продължава до сгъстяване на сиропа.
3. Изсипва се в намокрена с вода тава, ароматизира се с ванилията (може да се ползват и 3-4 капки локумена есенция) и се охлажда до 40°С
4. След това се бърка непрекъснато по посока на часовниковата стрелка, докато побелее и се сгъсти като тесто.

Рецептата е публикувана в „Българска национална кухня“, Земиздат, София, 1978
снимка: icecreamnation.org

„Жеравна 2016″ – пряко по In Life TV! Начало – 19 август, 18.30 часа!

Остават броени часове до най-очакваното и българско събитие в годината. И тъй като винаги сме били верни на традицията да ви докосваме до истински стойностните неща в живота, и този път ще ви направим преки свидетели на магията, наречена „Международен фестивал на фолклорната носия Жеравна 2016“ !

Очаквайте на живо само и единствено по In Life TV най-интересните и вълнуващи моменти, посветени на българските традиции, носии и фолклор – начало, петък, 19 август – от 18.30 часа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)