jammy

Ваканцията започва със засилен трафик по изходите на София

09 април 2015

Интензивното движение по основните пътни артерии и засиления трафик традиционно дадоха начало на поредицата почивни дни за Великден, предаде репортер на БГНЕС.

В последния работен ден хиляди жители на София се отправят към провинцията при роднини или на почивка край морето, или на планина.

С цел повишаване на безопасността по пътищата, между 16 часа и 20 часа днес, е ограничено движението на тежкотоварните автомобили по автомагистралите и определени по-натоварени участъци. Същата организация на движението ще бъде въведена и на 13 април, когато очакваме голямото следпразнично завръщане. Ограничението не важи за камионите, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Преди празниците се очаква интензивно движение по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и международния път Е-79, София – Кулата. Затова препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

За великденската ваканция БДЖ пуска допълнителни вагони за 136 влака. До 14 април включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 11 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. Предварителната продажба на билети започна още на 23 март.

От автогара „Сердика“ съобщиха за БГНЕС, че пътникопотокът е нормален. Един от основните превозвачи поясни, че най-много допълнителни автобуси са предвидени до Бургас, Силистра и Русе, а зад граница хората пътуват на колела предимно до Испания и Германия. Обикновено преди празници хората си запазват билет поне 2 седмици по-рано, но въпреки това, все още няма информация за недостиг на места.

снимка: bournemouthecho.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)