orig-1552901537762954

Валентин Радев: Скоро ще получим 1,2 млн. евро за охрана на границата

11 юли 2017

Скоро ще получим 1,2 млн. евро за охрана на границата ни – част от 160-те милиона евро, отпуснати от Брюксел. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Той бе на посещение в Европарламента в Брюксел и участва в изслушването на колегата си от Естония Андрес Анвелт за председателството на страната му на Съвета на ЕС и се запозна с опита на Талин.

Исках да добия представа какво ни очаква. Много внимание бе отделено на информационните системи, както и на проблема Италия-Либия. Основен остава миграционният проблем. Това вероятно ще бъде един от въпросите, които ще се решават по време на нашето председателство в началото на следващата година, заяви министър Радев.

Той и изрази очакването си за солидарност от всички страни-членки. Трябва да бъдат чути всички страни, най-вече Италия, включително България и Гърция, които са засегнати в по-малка степен, допълни вътрешният министър. Валентин

Според Радев, евросредствата ще бъдат усвоени по възможно най-бързия начин. Новият транш ще послужи за изграждането на камери и системи за сигурност на инженерното съоръжение на границата.

Срещата на министър Радев в белгийската столица е началото на поредица от разговори, свързани с предстоящото председателство на България. В рамките на визитата той изслуша препоръките и очакванията към България, изразени от евродепутатите.

снимка: haskovo.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)