xtapodi

Варен октопод по гръцки

23 февруари 2015

Необходими продукти:
1 октопод (1-1.5 кг.)
200 ml зехтин
4 скилидки чесън
50 ml винен оцет
1 връзка магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Октоподът се почиства и се слага да ври в тенджера с около 1 л. вода. Вари се докато придобие червен цвят и стане мек. Изцежда се, кожата се обелва и се нарязва на малки парчета. Чесънът се пресова и се смесва със зехтина, оцета, солта, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Октоподът се залива с дресинга и се оставя в хладилник за 24-48 часа.

Малка кулинарна тайна: За да бъде по-крехък, може да сварите октопода с едно кенче Coca-Cola.

снимка: poros.com.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)