Варна – морската столица на България

05 април 2017

Варна е един от най-красивите градове на България. Той е третият по големина град у нас. Разположен е на брега на Черно море и в близост до Варненското езеро. Варна е най-големият град в северна България и по българското Черноморие – забележителен в архитектурно отношение.

Това е и повода екипът ни да гостува в морската столица на България. Аспаруховият мост, красивата морска градина, Варненският археологически музей, Драматичният театър „Стоян Бъчваров“, Катедралният храм „Успение Богородично“, Етнографският музей, Двореца на културата и спорта – са само част от забележителностите на този вълшебен град, който завинаги остава в сърцето на всеки, който го е посетил поне веднъж.

Варна е важен туристически и просветен център, изходна точка за курортите по Северното ни Черноморие. Градът е обявен за младежка столица за 2017 година и е кандидат за Европейска столица на културата за 2019 година. Пред нашата камера застанаха кметът на града и главният архитект, за да очертаят бъдещите посоки на развитие пред морската ни столица.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)