Aleya-na-knigata-Varna-853x642

Варна отново ще е домакин на „Алея на книгата“

23 юли 2020

От 31 юли до 9 август Варна отново ще е домакин на „Алея на книгата“, съобщиха организаторите от асоциация „Българска книга“.
В 11-ото издание на изложението ще участват над 50 български издателства и книгоразпространители. Те ще представят своите заглавия в пешеходната част на бул. „Сливница“ – от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Предвидена е културна програма в традиционния литературен кът и в шатрите на участниците. „Пощенска кутия за приказки“ представя разказите на Никола Крумов с участието на Ники Станоев – на 1 август.
unnamed
Същият ден е представянето и на „Водните лилии на паметта“ на поета е преводач Хайри Хамдан, носител на световни литературни награди в Египет, Саудиска Арабия и Палестина, както и на награда „Перото“ за превод, и наградата на Съюза на българските преводачи (2018).

На 4 август е варненската премиера на романа „Безмълвие“ от Неда Антонова, а на 7 август – на сборника „Български исторически четения 2020 „Наследство Българско“ и на книгата „Хранене, дишане и сексуална култура“.

На 8 август са представянията на книгите „Методика за обучение по Иайдо“ от Леонид Караваев и „Дзен в бойните изкуства“ от Тайсен Дешимару. Литературните срещи са с Елица Виденова – автор на стихосбирката „Хляб за утре“ (31 юли), Ангел Г. Ангелов – автор на романа „Пътуването“ и на сборника с разкази „Внезапно сбогуване“, удостоен с наградата „Милош Зяпков“ (1 август).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)