2015-sony-world-photography-awards_-11-

Варненец би 80-хилядна конкуренция в световен фотоконкурс

31 март 2015

Българинът Ясен Георгиев спечели категория в изключително престижен фотоконкурс, съобщава standartnews.com. Неговата снимка покори раздел „Туризъм“ от тазгодишното издание на Sony World Photography Awards – едно от най-големите подобни състезания в света. Кадърът на Георгиев е от пистата за нощно каране в Боровец. Озаглавен е Winter dream (Зимен сън – бел.пр.).

Снимките победители от всички десет категории ще бъдат показани на изложба в лондонската „Съмърсет хаус“ от 24 април до 10 май. Ден преди това измежду тях ще бъдат определен и фотографът на годината, който получава и 5000 долара парична награда.Организаторите на конкурса обясняват, че постижението на българина е невероятно, тъй като неговият кадър е бил избран сред конкуренцията на още 80 000 от цял свят. А той все още не е станал професионален фотограф.

Георгиев живее във Варна, където учи в Медицинския университет.
Като награда, освен участието в изложбата, Георгиев е получил фотопарат – Sony ILCE-7M2K, както и смартфон Xperia, като състезанието за него продължава с победителите от другите категории. Снимката му ще бъде публикувана и в годишното издание за 2015 на Sony World Photography Awards.

снимка: lifo.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)