Васил Петров

Васил Петров открива нов джаз фестивал в Трявна

17 август 2019

На 25 август на площада пред часовниковата кула на град Трявна ще се проведе първият джаз фестивал в Трявна. Вечер, в която ще звучи красив вокален джаз, изпълнен от млади и талантливи изпълнители и утвърдени имена от Българската джаз сцена.

Инициативата е на кмета на община Трявна, г-н Дончо Захариев и един от най-популярните и красиви гласове на България, Васил Петров. За първото издание на фестивала са поканени младата и талантлива джаз певица Весела Морова с джаз трио и Васил Петров, който ще представи новия си проект от класически теми и симфоничен джаз.

Весела Морова

Весела Морова е младата надежда на българския джаз. Родом от Габрово, тя прави първите си стъпки в джаза, пеейки в оркестъра на легендарния габровски музикант Манол Цоков. Завръща се в България след като изучава музика в колежа „Бъркли“, САЩ. Нейната най-голяма страст е джаза, както и бразилската музика, акапелните групи и импровизацията.

Заедно с композитора-пианист Любомир Денев издават албум – „Нощ в джаз клуба“ през 2016 г. Весела е и член на единствената по рода си в България млада джаз акапелна група “Спектрум”. Като солов изпълнител се е изявявала на много фестивални и клубни сцени в България и в чужбина.

Валентин Геров

Валентин Геров

Най-популярния глас в българската джаз музика, Васил Петров ще представи класически теми и симфоничен джаз заедно със Симфониета-Враца и Йордан Тоновски джаз трио с диригент Владимир Бошнаков. Специален гост в програмата е Валентин Геров (виола).

Популярни класически теми и джаз стандарти в аранжимент за симфоничен оркестър ще озвучат площада пред часовниковата кула в Трявна. В програмата са My Way, Caravan, The Shadow of your smile, The Girl from Ipanema, Summertime, Love Story, Strangers in the night, Over and Over, All of me, How insensitive, Smile и други теми на композиторите Гершуин и Кол Портър.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)