Васил Петров и Симфоничен оркестър

Васил Петров тръгва на турне със Симфоничен оркестър

24 март 2016

„Да си спомним за Синатра като модерни хора, от едно друго време, но и като истински последователи и откриватели на творчеството му“,  казва Васил Петров, който с концерти на 9 април в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна, 12 април в Канев център в Русе, 20 април – Военен клуб/ДНА/ в Бургас и 11 май в Ловеч поставя началото на поредица от срещи с публиката около любимата суинг и джаз музика със заглавието на концертите „100 години Синатра“ с музиката на Франк и  Гершуин.

Фокусът е основно върху най – силния  период от кариерата на Франк Синатра, когато записва с Capitol records през 60-те години и хитовете на  Гершуин- гении  който променя  облика на музика, в онова време като включат джаз и ритъм енд блус елементи.  Музика която  храни душата по определен начин.

Васил Петров и Софийска Филхармония 381

От саундтрака на популярния американски сериал „Женени с деца“ , през  романтичната „Summertime“, „Someone to watch over me”,  „Over and Over (The World we know),  суинг хитовете „Fly Me to the Moon“ и „New York, New York“ до боса новата „The Girl from Ipanema“ – Васил Петров и Държавния Симфоничен оркестър Шумен с диригент Левон Манукян  ще представят най-популярните пиеси  от  репертоара на Синатра и Гершуин  в нови аранжименти на Левон Манукян и Георги Милтиядов.

С тази красива концертна програма,  чрез изразителните и богати на нюанси, изящна фраза и дълбочина,  изпълненията на Васил Петров  ще ни потопят в света на великия Франк, в златните години на джаза с богатството на Симфоничния оркестър, пиеси който ще се изпеят специално за вас,  за феновете на истински хубавата музика.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)