person-thinking-with-question-mark-Businessman-on-question-mark-880x621

Вашето мнение е важно! Анкета: Да има ли у нас Референдум за еврочленството?

26 юли 2016

Уважаеми зрители на In LIFE TV и читатели на сайта ни,
В традиционната ни рубрика Анкета, в последните 20 дни ви попитахме „Да има ли  и в България Референдум за еврочленството ни?“. Въпросът ни бе продиктуван от настроенията в различни страни – членки на Европейския съюз след Брекзит.

Англичаните сравнително убедително гласуваха за излизането на страната си от Обединена Европа. Е, сега пък Шотландия иска, в тази връзка, да напусне Великобритания… Появиха се и поддръжници на Грегзит. В тази атмосфера на всевъзможен exit, решихме да разберем какво мислите вие, нашата аудитория.
Ето какви са вашите отговори: ЗА оставане в ЕС – 53%, а против оставането в ЕС – 43%. Има и 4% от гласувалите в анкетата ни, които не могат да преценят.

Изводът е, че българите по-скоро искат оставане в Европейският съюз. Но не може да не признаем, че преднината на това мнение спрямо противното е доста малка. Последните събития в Европа, терористичната вълна, заляла Стария континент, очевидно показаха, че липсват големите европейски лидери, че политическата класа в Европа прави системни грешки и очевидно управлението на ЕС се нуждае от промяна. От тук идва и европесимизма, който е завладял не само България, а и другите страни членки. Това, разбира се, не е единствената причина.

Хубаво би било подобни анкети да се четат от евродепутатите ни и от европейските чиновници, за да знаят, че нищо чудно един ден да се случи и Бегедзит, примерно.

текст: Валерия Симеонова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Харесвай тази страница :)