Donald Trump

„Вашингтон пост“: Доналд Тръмп готвел сделка за небостъргач в Москва

28 август 2017

Компанията на Доналд Тръмп се е стремила към сделка за построяване на небостъргач в Москва, докато той е участвал в кандидат-президентската надпревара в САЩ.

Според в. „Вашингтон пост“, който цитира запознати с въпроса източници и проучени от адвокатите на „Тръмп организейшън“ документи, роден в Русия строителен предприемач е призовал Тръмп да дойде в Москва, за да рекламира предложението, и е намекнал, че може да накара руския президент Владимир Путин да каже „големи неща“ за Тръмп, предава БТА.

Предприемачът Феликс Сатър предсказал в имейл през ноември 2015 г., че той и ръководството на „Тръмп организейшън“ скоро ще празнуват един от най-големите жилищни проекти в историята на недвижимите имоти и избирането на Тръмп за президент на САЩ. Той така и не отишъл в Москва, както предлагал Сатър.

Инвеститори и компанията на Тръмп подписали писмо за намерение, но тъй като нямали земя и разрешителни да продължат, проектът бил изоставен през януари 2016 г., малко преди началото на първичните избори за президент в САЩ.

Въпреки това информацията за сделката, която не е била разкривана по-рано, предоставя доказателства, че компанията на Тръмп активно е преследвала значителни търговски интереси в Русия в момент, когато той е водил кандидат-президентска кампания и е бил в позиция да определи отношенията между Вашингтон и Москва.

Новите подробности от имейлите, които се предвижда скоро да бъдат предадени на разследванията на Конгреса, също така изтъкват вероятността да е имало допълнителни контакти между свързани с Русия хора и сътрудници на Тръмп по време на кандидат-президентската му кампания.

Преговорите за построяване на „Тръмп тауър“ в Москва са приключили преди бизнес връзките на Тръмп с Русия да се превърнат в значим въпрос в кампанията.

През юли 2016 г. Тръмп отрече да има каквито и да било бизнес връзки с Русия, като написа в Туитър, че „има НУЛА инвестиции в Русия“, а после подчерта на пресконференция, че „няма нищо общо с Русия“, отбелязва „Вашингтон пост“.

снимка: thestar.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)