hs-2002-05-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 10 и 11 май 2016

10 май 2016

Луната преминава през водния знак Рак на 10 и 11 май 2016 година. Тя пребивава във всеки зодиакален знак средно по два, до два и половина дни и прави своята пълна обиколка около Земята за 27-28 дни. Когато Луната е в знака Рак, ние сме по-пасивни от друг път, много по-чувствителни, възприемчиви и емпатични, което ще кара хората да търсят някои от нас и да споделят болката и проблемите си, защото чувстват, че ще бъдат изслушани и разбрани. Настроението и емоциите ни ще са повлияни от атмосферата в обкръжението ни. Лесно ще усещаме фалша и ще имаме нужда от емоционално общуване. Затова е много важно да се обградим тези дни с позитивни хора, както и да се стремим да не взимаме емоционално важни решения. През тези два дни мисълта ни ще бъде насочена предимно към дома и семейството – Луната в астрологията е символ на дома, на корените ни. В публичното пространство могат да бъдат обсъждани наболели теми, свързани със семейството като обществена единица, с майчинството и отглеждането на децата, с качеството и цените на храни от първа необходимост, други социално значими въпроси и въпроси, свързани с националната ни сигурност.

На 10 май Луната в Рак е в пълен синхрон с другите небесни тела и това е белег за положителен в енергийно отношение ден, в който можем да свършим успешно доста от задачите си и полезни за семейството си неща. Благоприятни аспекти образува с Нептун в Риби, с Венера в Телец и с Юпитер в Дева. В късните часове на деня активира благоприятен аспект също със Слънцето и Меркурий в Телец, но през нощта срещу 11 май активира и неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог. Денят се очертава по-успешен за родените под знаците и предимно през първа и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби, както и при някои от представителите на първа декада на знака Рак, чието Слънце в рождения хороскоп е с хармонични аспекти. Вие ще се радвате на придобивки, печалби, хармония в интимните отношения и разбирателство с хората от обкръжението ви. Сърцата ви ще са изпълнени с топлота, ще сте настроени по-романтично от друг ден и ще сте изпълнени с ентусиазъм и вдъхновение. Луната е разположена по-дисхармонично за родените под знаците и предимно през първата и втора декада на Овен, Везни, Козирог и за онези представители на знака Рак от първа и втора декада, които имат много предизвикателни аспекти към своето Слънце в личния си хороскоп. По начина на протичането на деня ще усетите сами дали Слънцето ви е с положителни или с отрицателни аспекти. И все пак Раците от първа декада са по-облагодетелствани от хармоничните аспекти на другите планети, без Луната. Тя може да ви направи доста раними и с понижена енергия. Другите четири знака, които също може да не са измежду най-големите късметлии на този ден са родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ключът към вашия успешен ден и в спокойствието ви се крие във вашата адаптивност и вътрешна нагласа. Днес не сте в позицията да се съобразяват с вашето мнение и чувства, това трябва да направите вие в определени ситуации, ако държите да спечелите войната, а не битка.

Както вече споменах, в нощните часове на 10 срещу 11 май Луната образува напрегнат аспект с Плутон в Козирог, а в ранните часове на 11 май – и с Уран в Овен. Родените през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да бъдат предпазливи за неприятности и инциденти, независимо дали са в дома си или извън него. Уран и Плутон са планети с много неблагоприятно, разрушително въздействие, както върху емоционалното състояние и психиката на някои хора, така и в мунданен аспект – повишава се опасността от сбивания и насилие, атентати, транспортни и битови инциденти, инциденти с плавателни съдове и други. От 10:34 часа българско време на 11 май до 00:32 часа на 12 май Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака на 12 май. Това прави единствено ранните часове на деня до 10:34 по-ефективни, но колко ще са ефективни за родените през третата декада на Овен, Рак, Везни, Козирог, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей е друга тема. Квадратурата на Луната с Уран създава емоционално напрежение, което може да бъде породено от околните ви, затова бъдете по-търпеливи и не откликвайте на предизвикателства, за да не си създадете неприятности. Шофирайте по-внимателно през целия ден, ако сте зад волана. Луната „без курс“ на 11 май не прави деня благоприятен за взимане на важни дългосрочни решения, за провеждане на важни бизнес или други срещи, за подписване на договори или гласуване на законопроекти в парламента. Няма шанс за развитие и успех нищо, което е започнато или решено при Луна „без курс“. Или ще се провали, или ще претърпи сериозни промени в бъдеще. Затова вършете предимно рутинна работа и довършете започната.

Искам да припомня на читателите, че ретроградното движение на Меркурий и особено на Марс правят периода до 30 юни неблагоприятен за извършване на операции, които търпят отлагане във времето и особено за смяна на тазобедрени стави. Специално на 10 и 11 май не се препоръчват операции и на стомаха, хранопровода, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Дните са благоприятни за регулиране обмяната на веществата и зачеване. Желателно е да се ограничат мазнините, месото, захарта, алкохола и нишестените храни. Рибата и всякакви други морски дарове, въглехидрати, плодове и зеленчуци, витамин Е и В2 ще се усвояват добре от организма и с положително въздействие.

Времето – очаквам времето да се задържи променливо и влажно през тези два дни, с краткотрайни валежи, а във вечерните часове и през нощта срещу 11 май може да се усили вятъра и да прегърми в някои райони, по-бурно в западните части на страната.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)