hs-2002-01-a-1024_wallpaper

Вашият хороскоп за 12 и 13 май 2016

12 май 2016

На 12 и 13 май Луната вече преминава през огнения знак Лъв, растяща. Повишава се стремежът към блясък и светски живот, забавления и лидерски позиции. Ставаме по-искрени и директни, самоуверени и демонстративни в поведението си, а емоциите ни ще са по-ярки. Ще успяваме с лекота, посредством чара си, да убеждаваме другите. Дните са благоприятни за изкуството, за игри и забавления, за активен спорт и състезания, за занимания с деца, за културни мероприятия и т.н. В публичното пространство могат да бъдат дискутирани наболели теми, свързани с политиката, с децата и тяхното развитие, за бизнеса, изкуството и културата.

На 12 май Луната в Лъв образува много благоприятен аспект с Марс в Стрелец, а в късните часове на деня и със Сатурн в Стрелец. Денят се очертава по-успешен за родените под знаците и предимно от първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, а също и за онези представители на първа декада на Лъв, които имат хармонични аспекти към Слънцето в рождения си хороскоп. Енергията на Лъвовете може само да е по-намалена, заради символичното новолуние, което транзитната Луна образува със Слънцето им. А това изисква по-малко натоварване от ваша страна. Но като цяло денят е многообещаващ и дава възможност за добри печалби, за постигане на авторитет и получаване на подкрепа от страна на другите. Ден, в който можете да постигнете много. Денят е добър за бизнеса, управлението, политиката, спорта и всички сфери на забавление. Точният аспект тригон (благоприятен аспект – ъгъл от 120 градуса между планети) между Венера и Меркурий в Телец с Плутон в Козирог ще задълбочат любовните преживявания, ще увеличат контактите, ще акцентират финансовите въпроси при родените под знаците Телец, Дева и Козирог. Но следващите два дни не са благоприятни за финансови вложения в дългосрочен план, особено на 13-ти.

Луната в Лъв е по-дисхармонично разположена на 12 май за родените под знаците и особено за първа декада на Телец, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за родените през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Някои измежду Лъвовете на първа декада също могат да усетят емоционален дискомфорт, ако Слънцето в рождения хороскоп има по-предизвикателни аспекти с останалите планети. При Луна в Лъв емоциите на посочените знаци могат да станат по-невъздържани и в някои ситуации да реагират по-драматично. Първите три знака трябва да са по-внимателни в любовта и да не дават поводи за ревност на своите половинки. Венера в Телец подсилва чувствеността и желанието за близост. А аспектът й с Луната в Лъв може да причини някои разочарования в нездрави връзки и да се стигне до любовни драми. Луната в огнен знак изисква също повишено внимание за пожари и изгаряния, а в Лъв са уязвими сърдечната дейност и гръдните прешлени за травми.

На 13 май Луната има неблагоприятни аспекти с Меркурий и Венера в Телец и вероятността общуването при някои хора да бъде затруднено. Денят не е благоприятен за разрешаване на документални и финансови въпроси, за договорните отношения, за куриерските и транспортни услуги. Бъдете по-внимателни при работа с информация и документация, както и на път, ако шофирате. Вечерта в 20:02 часа Луната е във фаза Първа четвърт, т.е. дневното и нощното светила са в аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях). Тези аспекти създават както емоционален дисбаланс, така и в организма има промени във водния баланс. Слънцето за нас е основен източник на енергия, а фазите на Луната и аспектите й с другите планети оказват съществено влияние върху нашите емоции. В здравословен план са възможни сърдечни аритмии и кризи, поява на главоболие, нарушения в съня и т.н.

13 май е по-неблагоприятен ден за родените през втората и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от същите декади. Ограничете по възможност натоварването и контактите. Така ще си спестите кавги, затруднения и неприятности от различно естество. Избягвайте рисковани начинания и действия. Звездите с напрегнатите си аспекти носят напрежение и създават предпоставка за инциденти. Денят е по-благоприятен за родените през втората и трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Хармоничният аспект на Луната и Уран ще ви изпълват с енергия и нови идеи, ще дадат възможност за успех в групови дейности и в организации. Денят може да бъде особено благодатен за науката и техниката, както и при решаване на важни въпроси, свързани с енергетиката.

Растящата Луна, както и ретроградното движение на планетите Меркурий и Марс, са неблагоприятни за медицински интервенции, с изключение на животоспасяващите. Създава се предпоставка за кръвоизливи, усложнение по време на операция или развиване на възпалителни процеси в следоперативния период, както и по-трудно възстановяване на организма. На 12 и 13 май не се препоръчват най-вече операции на сърцето, мозъка, артериите, вените и диафрагмата. Храната ни трябва да бъде по-богата на белтъчини, магнезий, витамини С и Е. Месото ще се приема добре от организма. Ограничете твърде мазните храни и храни с високо съдържание на нишесте и захар.

Времето – Луната в Лъв през следващите два дни очаквам да внесе повече топлина, а на 12 май може да има места и с повече слънце. На 13 май вероятно времето ще е по-променливо и ветровито. Може да се очакват превалявания, но не очаквам проливни дъждове. Отдавна не сме имали един типичен майски месец с почти ежедневни валежи от дъжд, но без опасност от сериозни наводнения. Така ще е през месец май – на приливи и отливи, но след 5 юни можем да очакваме вече повишение в температурите, граничещи с летните.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)